BOUKMAN EKSPERYANS (Haiti)

Voudou rock, afrikanske rytmer og karibiske melodier fyller festivalparken når legendariske Boukman Eksperyans med 12 musikere og dansere inntar scenen! Endelig kan publikum i Norge få oppleve den mest autentiske og magiske musikkopplevelsen som karibiske Haiti har å tilby.

Men sitt Grammy-nominerte debutalbum Voudou Adjae, skapte Boukman Eksperyans en musikalsk revolusjon og markerte seg raskt som en viktig stemme på den internasjonale musikkscenen.

Bandet er en kulturinstitusjon i Haiti og sangtekstene førte til at gruppen en periode måtte flykte i eksil etter dødstrusler fra daværende president.

Med budskap om fred, solidaritet, demokrati, og om at korrupsjon og nepotisme er ødeleggende for folks frihet og muligheter til å skape seg et godt liv har bandet skapt en særegen sound gjennom en unik blanding av roots, Voudou rock, jazz og reggae.

Etter flere år med nedstenging og reiseforbud, er Stoppested Verden internasjonale kulturfestival aller første stoppested i Europa for dette internasjonale turnerende bandet. Turneen i Norge er et samarbeid mellom hjelpeorganisasjonen Prosjekt Haiti, Stoppested Verden og Transform-Trondheim World Festival.

DRONNINGTIMEN
RIGGEN HAR STARTET!