Inviterer hele byen

Bli med på «Skogsbading»! Stoppested Verden inviterer byens befolkning til å lage et felles kunstprosjekt som vil kunne sees i parken til Norsk Jernbanemuseum i juni. Alle kan delta uavhengig av alder. Familier oppfordres til deltakelse.

Har du noen gang klemt et tre? Eller klatret opp i ett og blitt sittende en stund? Eller har du sittet under et tre? Eller kanskje gått sakte mellom trærne og fundert litt? Eller bare vært i skogen blant trærne? Det er dette «skogsbading» handler om. Skogsbading er et japansk fenomen og handler om å være i nærheten av trær og i ett med naturen. Skogsbading har også vist seg å være svært terapeutisk og beviselig reduserer stress, puls og blodtrykk, booster immunforsvaret og fører til velvære i kropp og sjel. Siden 1982 har Skogsbading vært en viktig del av det offentlige helseprogrammet i Japan.

HVA SKAL VI LAGE?
Vi skal lage vår egen eventyrskog og trærne skal bade i fargerike klær av tekstil og garn m.m.

Vi skal altså kle inn trærne i festivalparken.

HVORDAN LAGER VI DET?
Om du hekler eller strikker, syr eller maler, limer eller spikker – her kan du bruke dine kreative evner og kle opp skogen. Her er det bare å slippe fantasien løs. Bildene her viser en rekke ideer og former.

STIKKORD:
Stort, fargerikt, karftig, unik! Slipp fantasien løs!

STØRRELSE:
Grunnet størrelsen på trærne må alt vi lager være stort, bredt og langt slik at det synes godt og fremstår som egne kunstverk.
Jo større kunstverk – dess mer synes de.
Trærne i parken er i ulike størrelser men man bør regne en bredde på mellom 1 meter til 2 meter og en høyde/lengde på 2 meter til 4 meter. Vi tenker man lager rektangulære “tepper” som kan brettes rundt trærne og festes med store sikkerhetsnåler.

MATERIALER:
Bruk fantasien! Her kan man lage lappetepper av tekstiler, grytekluter, strikkekuler m.m. Man kan dekorere «basen» med alt som kan festes til.
Det oppfordres til å resirkulere materialer samt bruke ting man har hjemme. Det viktigste er å gjøre hvert tre unikt.

MØNSTER:
Det er viktig å leke seg med sirkler, former, mønstre og struktur. Noen ganger er det enkle det beste. Bruk fantasien og BRUK FARGER!

       

HVORDAN MELDER JEG MEG PÅ?
● Frist for påmelding er 19. mai.
● Send en e-post til: stig.oien@gmail.com.
● Opplys om: kontaktperson og tlf.nr.

HVOR LEVERER JEG?
● Frist for levering er 25. og 26. mai mellom kl.11.00 – 18.00.
● Prosjektene leveres på parkeringsplassen ved Norsk Jernbanemuseum (hovedbygget), Strandveien 161. Se etter campingvognen merket STOPPESTED VERDEN.
● Prosjektene merkes med: Tittel på kunstverk, navn og alder på medvirkende.
● Når prosjektene er levert, send en e-post til stig.oien@gmail.com med: Tittel på kunstverk, navn og alder på medvirkende kunstnere. NB: Dette er viktig for presentasjonen.

HVEM KONTAKTER JEG MED SPØRSMÅL?
Det er Stig Øien som koordinerer våre kunstprosjekter, e-post: stig.oien (at) gmail.com.

Kunstvandring i festivalparken
2020: Tilpasser festival